Beşiktaş'ın şuan 1. kalecisinin Fabricio Agosto Ramirez olması aslında tam bir sürpriz atın yarışta birinci gelmesi gibi örneklendirilebilir. Zaten bazı transferler böyledir. Outlet reyonunda bulduğun, fiyatı gayet makul olan çok beğendiğin kıyafetin üzerine tam oturması gibidir. Peki Fabri'yi neden böyle anlatıyorum, çok mu kötü kaleci!

Hangi Beşiktaş taraftarına soracak olursanız olun kaleci konusunda ya size Oscar Cordoba ya da Marjan Mrmic'i göstererek "onun gibisi gelmedi" derler. Haksız da sayılmazlar çünkü Beşiktaş ne yazık ki özellikle Oscar Cordoba'dan sonra bir türlü kalesinde istenilen güveni yakalayamadı. 2006 yılının yaz transfer döneminde Beşiktaş'tan ayrılıp Antalyaspor'a giden Oscar Cordoba sonrası 2016 yılına kadar yani 10 yıllık süre boyunca hep iyi bir kaleci arandı. Hırvatistan Milli Takım kalecisi Vedran Runje'den, A Milli Takımımızın yıllarca kalesini koruyan Rüştü Reçber'e kadar kimler gelmedi ki. Neredeyse her sezon bir kaleci geldi desek abartmış olmayız. Hatta sıralayalım Oscar Cordoba sonrası Beşiktaş kaleye kimleri transfer etmiş;
  • Vedran Runje
  • Rüştü Reçber
  • Hakan Arıkan
  • Ramazan Özcan
  • Cenk Gönen
  • Allan McGregor
  • Günay Güvenç
  • Tolga Zengin
  • Denys Boyko
Dile kolay Cordoba sonrası 10 sezonda tam 9 kaleci transferinden sonra gelen ve kaleyi alan Fabricio Agosto Ramirez. İspanyol kaleci gelmeden önceki sezonu Şampiyon bitirmişti Beşiktaş. Tolga Zengin'in kötü performansı nedeniyle devre arasında King Kong diye tanımlanan, bonservisine 3.3 Milyon Euro verilen Boyko gelmiş ancak Tolga kadar bile performans gösterememişti. O sezon sonunda açıklamaya dahi çekindikleri, sessizce Ümraniye'de antrenman yapan bir Fabri. Ben dahil herkes Fabri transferine karşı olmakta haklıydı. Çünkü Fabri, o sezon sakatlığı nedeniyle tek bir maça dahi çıkmamıştı. Ve Beşiktaş o sene Şampiyonlar Ligi'ne gidecekti. 

Dedik ya sürpriz at 1.geldi diye. Harbiden öyle olmuştu, Fabri kaleye geçtiği ilk maçtan itibaren "elinizdeki en iyi kaleci benim" der gibiydi. Uzun zaman oynamamanın getirdiği eksiklikler olmasına rağmen gerçekten de elimizdeki en iyi kaleciydi. Dile kolay o sezon yani 2016/17 sezonun 3.haftasındaki Karabükspor maçıyla kaleye geçen Fabri daha sonra formasını kimselere kaptırmadı. Zaten arkasında Tolga Zengin oldukça nasıl kaptırabilir o ayrı mevzu.

Şimdi Fabri'ye neden sürpriz at benzetmesi yaptım daha detaylı açıklayayım. Fabri'nin kariyerine dikkatli bir şekilde bakarsanız aslında sizde bana hak vereceksiniz.

Fabricio Agosto Ramirez Kariyeri


Resmi olarak 153, toplamda ise 201 maça çıkan Fabri'nin, Beşiktaş öncesi kariyerinde toplam 114 maça çıkmışlığı vardı. Beşiktaş formasıyla ise 87 maça çıktı. Gelmeden önceki sezon tek bir maça dahi çıkmamış, Beşiktaş dışında kariyerinde sadece bir sezon 32 maç oynarken ondan sonra en fazla 16 maça çıkan bir kaleci. İşte tam da bu yüzden büyük bir sürpriz gerçekleşti.

Bonservis bedeli ödenerek alınan kalecilerden sonra bonservis bedeli ödemeden büyük bir riskle aldığı Fabri son 2 sezondur Beşiktaş'ın en istikrarlı futbolcularından. Gerek kişiliği gerekse efendiliğiyle takımımıza gerçekten çok yakışan bir isim. İnşallah performansının sürekli üzerine koyarak daha iyi olur.


77,7 - Fabri, bu sezon Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig'de kalesine gelen isabetli şut sayısına göre kurtarış yüzdesi en yüksek beşinci kaleci.
Opta'nın paylaştığı bu veriler Mayıs 2018 tarihine ait. Aslında Fabri tam bir tutmuş transfer kumarı diyebiliriz. O zamanlar Beşiktaş'ın kaleci antrenörlüğünü yapan Jose Sambade'nin bu transferde büyük etkisi olduğunu biliyor ona da teşekkür ediyoruz.